coaching

Coaching begint met de keuze dat je iets wilt veranderen en daar zelf de verantwoording voor neemt.
Het biedt je de mogelijkheid om aandacht te besteden aan voor jou belangrijke vragen.
Life coaching * Loopbaan coaching * Persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar Bedrijfscoaching voor jezelf of je team? Kijk dan hier

Life coaching

In de jaren negentig is de wetenschappelijke stroming van de positieve psychologie, de wetenschap van het geluk, ontstaan. Life coaching is een praktische toepassing hiervan. Life coaching gaat over wie je werkelijk bent en richt zich op de hele persoon. Het gaat over alle gebieden van je leven als relaties, gezondheid, werk, geluk, familie, financiën en vrije tijd. Life coaching zet aan tot zelfkennis, is gericht op verandering en innerlijke vrijheid.

Vragen die centraal kunnen staan zijn: ‘Wat wil ik nu eigenlijk in mijn leven? Waar ligt mijn passie? Wat is werkelijk zinvol in mijn leven? Waar ben ik écht goed in? Met wat voor mensen wil ik het liefst omgaan?’ Deze diepe verlangens zijn in feite uitingen van onze belangrijkste levensopdrachten. Het zijn de boodschappen uit ons hart die ons vertellen wat we in ons leven het beste kunnen doen. Life coaching richt zich op het creëren van balans in het leven.

Loopbaan coaching

Loopbaan coaching ondersteunt je bij vragen in je werk: ‘Wat wil ik? Wat kan ik?’ Misschien ben je op zoek naar waar je talenten en passie liggen of heb je vragen over wat de volgende stap in je carrière kan zijn. Het kan ook zijn dat je je baan bent kwijtgeraakt en daardoor uit balans bent. Je zoekt ondersteuning in dit proces om straks weer energiek aan het werk te gaan. Door middel van gesprekken en praktische oefeningen ontstaan inzichten die je helpen gefundeerde keuzes te maken en tot actie over te gaan.

Persoonlijke ontwikkeling

Ieder heeft in zijn leven momenten waarop je voelt dat je belangrijke stappen kunt/gaat zetten. Of waarin je juist voelt dat de energie er niet meer zo is als daarvoor en je weer in beweging wilt komen. Coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling helpt je om bewust naar jezelf te kijken. Je geeft jezelf de mogelijkheid om in korte tijd te groeien als mens èn professional.

Werkwijze

In een eerste gesprek bespreken we waarvoor je komt. Samen bepalen wij de coachvraag en het te volgen traject. Als coach houd ik je een spiegel voor, vraag ik door en confronteer ik zo nodig. Soms benoem ik wat je zelf niet ziet en zoeken we samen naar de vraag achter de vraag. Diverse methoden kunnen hierbij ingezet worden omdat ik geloof in coaching die verdiepend en praktisch is. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten en kan je je verder ontwikkelen. Je bent in staat om heldere keuzes te maken die voor jou passend zijn op dit moment in je leven.

Wanneer is coaching zinvol? (voor meer info)

  • Je wilt inzicht in je eigen gedrag en functioneren;
  • Je vraagt jezelf af wat je wilt bereiken in je leven en/of in je werk;
  • Je verlangt naar een verbeterde relatie met jezelf en wilt het effect ervan ervaren op je omgeving;
  • Je hebt moeite gezonde grenzen te stellen en te kiezen voor jezelf;
  • Je bent op zoek naar een andere baan;
  • Je wilt helder krijgen wat het beste bij jou past;
  • Je wordt belemmert door angsten en overtuigingen;
  • Je hebt moeite verantwoordelijkheid voor je leven te nemen;
  • Je zoekt vitaliteit, rust en balans en wilt dit ook uitstralen.

Klik hier voor het maken van een afspraak.